Πρόσωπα

Μικέλ Αρτέτα: Ζει τις καλύτερες μέρες του στην Άρσεναλ, ως προπονητής του μήνα και αήττητος από τον Αύγουστο!

Μικέλ Αρτέτα: Ζει τις καλύτερες μέρες του στην Άρσεναλ, ως προπονητής του μήνα και αήττητος από τον Αύγουστο!

Ξεκίνησε με αρνητικό σερί. Η Άρσεναλ ήταν τελευταία και γύρισε στο… 1975! Πλέον, είναι αήττητος από τον Αύγουστο, αναδείχθηκε προπονητής του μήνα, και οι «κανονιέρηδες» διεκδικούν επί ίσοις όροις την επιστροφή τους στην Ευρώπη. Ο λόγος για τον Μικέλ Αρτέτα, που μετέτρεψε την αμφισβήτηση σε προσμονή να έρθει το ματς με την Λέστερ στο Κίνγκ Πάουερ.

Σχετικά Άρθρα

Όταν ο Μικέλ Αρτέτα εκκίνησε την σεζόν με την Άρσεναλ, δικαιολογημένα αμφισβητήθηκε στον μέγιστο βαθμό. Ακόμη και αν οι μεταγραφικές προσθήκες του καλοκαιριού, ξεπέρασαν οικονομικά κάθε προσδοκία.

Δαπανήθηκαν 200 και πλέον εκατομμύρια λίρες, αποκτήθηκαν επτά ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών, και για πρώτη φορά μετά την φυγή του Αρσέν Βενγκέρ, έκανε την εμφάνισή του ένα πλάνο. Ένας τρόπος δόμησης της ομάδας που άπαντες στον σύλλογο υπερασπίζονταν.

Ακόμη και όταν η Άρσεναλ ξεκίνησε την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο με 0/3. Δίχως νίκη, δίχως γκολ υπέρ της και με την συντριβή από την Μάντσεστερ Σίτι στο Έτιχαντ με 5-0. Ακόμη και τότε όμως, σε μία περίοδο που το πρωτάθλημα διεκόπη για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, ο Ισπανός παρέμεινε ψύχραιμος και απλώς ζητούσε χρόνο.

FCp25A8WEAMRRw6.jpg

Εν τέλει δικαιώθηκε! Η Άρσεναλ ξεκίνησε ένα σερί οκτώ αναμετρήσεων δίχως ήττα, με νίκες με το μικρότερο δυνατό σκορ απέναντι σε Νόριτς και Μπέρνλι (1-0). Εν συνεχεία επικράτησε με εμφατικό τρόπο με 3-1 της Τότεναμ στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου, δεν έχασε, παρά την μέτρια εμφάνισή της στο Άμεξ με την Μπράιτον (0-0), στραβοπάτησε με την Κρίσταλ Πάλας (2-2), αλλά έσωσε στο τέλος την παρτίδα με τον Λακαζέτ, και επιβλήθηκε με χαρακτηριστική ευκολία των Άστον Βίλα και Λιντς, τόσο στην Premier League, όσο και στο Carabao Cup, όπου «πέταξε» για την οκτάδα.

Κάπως έτσι, η κατάσταση για τον Μικέλ Αρτέτα αντιστράφηκε πλήρως! Οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται για πρώτη φορά στην δεκάδα, απέχουν μόλις έναν βαθμό από την 5η θέση, «έπιασαν» την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και δικαιολόγησαν στο έπακρο τον λόγο που ο Ισπανός αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής του Σεπτεμβρίου.

Η τελευταία θέση μετατράπηκε σε διεκδίκηση της Ευρώπης και η αμφισβήτηση έγινε κίνητρο για την συνέχεια. Με αυτόν τον τρόπο, ο Μικέλ Αρτέτα διανύει την καλύτερη του περίοδο στην προπονητική του καριέρα, όντας αήττητος για πρώτη φορά την τελευταία διετία, για περισσότερο από δύο μήνες, και για δεύτερη συνολικά στην καριέρα του, μιας και το μεγαλύτερο αήττητο σερί του ξεκίνησε στο 3ο του ματς στο Έμιρεϊτς και σταμάτησε στον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό.
FCtGAZlWYAQGyqA_1.jpg

Παρόλα αυτά, το σερί απειλείται πλέον ξεκάθαρα… Η Λέστερ ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Άρσεναλ, και οι «κανονιέρηδες» καλούνται να υπερασπιστούν ακόμη ένα άτυπο, δικό τους σερί… Αυτό που τους θέλει να μην έχουν χάσει τα τελευταία 19 χρόνια ποτέ, το τελευταίο ματς του Οκτωβρίου!

Αν ο στόχος στεφθεί από επιτυχία, τότε ο Αρτέτα θα πλησιάσει ξανά, μετά από περίπου 700 ημέρες, στο σερί των πρώτων του αναμετρήσεων ως προπονητής της Άρσεναλ, μιας και το ματς με την Λέστερ, διαδέχεται η επίσκεψη της Γουότφορντ στο Λονδίνο.

Το αήττητο σερί πλησιάζει στο… 10, και η Άρσεναλ ανεβαίνει διαρκώς! Δεν αποκλείεται άλλωστε αν το ματς του Σαββάτου ολοκληρωθεί προς το… «διπλό», ο Ισπανός να διπλασιάσει τα βραβεία του μήνα, για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0